Motorsport není spravedlivý, říká Netušil

Bylo mu patnáct, když seděl v autě, které čelně nabouralo do stromu.

Jeho kamarád zemřel, on se znovu učil chodit. Dlouho měl strach jezdit na sedadle spolujezdce. Naštěstí formule takové nemá. A tak se Vladimír Netušil prohání po evropských okruzích.

Jeho nejoblíbenějším je belgické Spa, kde se v neděli pojede Velká cena formule 1. „Ten okruh respektuje reliéf přírody, není uměle vytvořený. Jde o vysoce rychlostní okruh, závodník musí mít koule. A můj tip na vítěze? Leclerc z Ferrari, přál bych mu to. Hlavně ať to není Max,“ pousměje se Netušil, jezdec týmu Effective Racing.

Loni ovládl šampionát FIA F3 Central Europe a nyní jezdí sérii Euroformula Open, kde kdysi působil i Hamilton, Leclerc či právě mistr světa Max Verstappen. Závodí zde klučinové okolo osmnácti let, kteří sní o tom, že jednou půjdou v jejich stopách. Vladimír Netušil mezi nimi působí trochu podivínsky. Je mu čtyřicet let, v týmu je pilotem i majitelem, nahání soupeře i sponzory. Na kolik milionů ho vyjde jedna sezona? Může se časem dostat až do formule 1? A v čem mu pomohla tragická nehoda?

Celý článek zde.