Panenka od Punčocháře a modelky z Playboye

Fanoušci motosportu a vůně benzinu si o víkendu v Brně přišli na své.

Při Masaryk Racing Days se na zdejším Automotodromu proháněly rychlá auta i formule. V šampionátu Boss GP byly k vidění i bývalé monoposty formule 1. Sobotní závod kategorie BOSS-F ovládl Simone Colombo, který zajel rychlejší čas než držitel traťového rekordu Masarykova okruhu Ingo Gerstl s vozem Toro Rosso. V rámci středoevropské zóny formule 3 se nadšeným divákům představil i nejrychlejší český pilot této kategorie Vladimír Netušil.

Ten v loňské sezoně ovládl nejen závod v Brně, ale také celý ročník středoevropské zóny. Netušil startoval do pětadvacetiminutového závodu ze druhé pozice a od začátku šel agresivně po vítězství. Při risku v zatáčce se jeho monopost stáje Effective racing dostal z trati, vinou čehož nabral manko, které už nedokázal stáhnout. V konečném výsledku bral nepopulární bramborovou medaili.

Ve druhé kategorii novějších vozů s datem výroby po roce 2013 skončil druhý. „Každý závod jedeme samozřejmě vyhrát a to se ode mě očekávalo i letos tady v Brně, kde jsem loni vyhrál závod i celý šampionát. Od čtvrtečního tréninku jsme ale s týmem viděli, že trať nebyla ideální, byla výrazně pomalejší než loni,” okomentoval výsledek závodu Netušil.

Od loňské sezony funguje primárně v seriálu Euroformula Open kategorie Formule 3, odkud se mezi světovou elitu Formule 1 kdysi přímo dostali třeba úřadující mistr světa Max Verstappen nebo Charles Leclerc. „Byla to pro mě příležitost se alespoň jednou za rok ukázat v Česku, když se Euroformula Open v naší domovině nejezdí. Brněnský okruh mám rád, vždycky se mi tu dařilo, na jaře jsem si tu zajel dokonce rekord,” popsal Netušil, jehož hlavním cílem je dohánět mladší závodníky v prestižním podniku Euroformula Open a dostat se do hledáčku Formule 1 či 2.

Byť čtvrté místo Netušila rozhodně neuspokojilo a v pozávodových rozhovorech neskrýval zklamání, připomněl, že loňský seriál mu pomohla vyhrát také matematika. „Není důležité jet pokaždé na první místo. Mnohem důležitější je držet si konzistentní výkony okolo bedny. To je hlavně rada pro mladé závodníky,” upozornil.

Ani čtvrté místo mu však nenadělalo tolik vrásek. „Soustředím se primárně na závody Euroformula Open. Za čtrnáct dní nás čeká závod v Monze. Tamní okruh je můj oblíbený, takže se moc těším. Chtěl jsem se ukázat českému publiku a taky sponzorům, pro ty aktuální jsme uspořádali i skvělý večírek přímo v paddocku,” říká.

Přímo vedle ustájeného monopostu Netušil se svým týmem Effective racing nabídl zhruba padesáti partnerům i celebritám degustační menu, které přímo na místě uvařil přední český šéfkuchař Jan Punčochář. „Měli jsme ryby i panenku a na závěr také Honzovu specialitu, karamelové vajíčko. Všichni si moc pochutnali,” dodal Netušil.

Aby toho nebylo málo, večer byla k vidění také módní přehlídka modelek časopisu Playboy. Dorazil také hvězdný bojovník MMA Karlos „Terminátor“ Vémola. I čeští formuloví piloti tak dostávají stereotypu závodníků, kteří si umějí své dobré výsledky náležitě užít.

Celý článek zde.